Важливе повідомлення

2022-03-13

ДИСТАНЦІЙНА ШКОЛА ДЛЯ УЧНІВ

З метою недопущення незворотних втрат в освіті, починаючи з 14 березня 2022 року відновлюється освітній процес у тих регіонах України, де дозволяє безпекова ситуація, зокрема – у Черкаській області.

Розуміючи, що навіть у відносно спокійних районах діти можуть періодично перебувати в укриттях, а дехто з учнів вимушені були евакуюватися від ворожої російської агресії за кордон, Міністерство освіти і науки України рекомендувало розпочати навчання у дистанційному форматі та підготувало для цього певні інструменти, на яких наразі акцентуємо увагу педагогічних працівників області:

1. У співпраці МОН України з компанією Google Україна створено Всеукраїнський онлайн-розклад для організації дистанційного навчання школярів в умовах війни, скористатись яким можна за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/vseukrayinskij-rozklad

Розклад розроблено для учнів 1–11 класів згідно з календарно-тематичним плануванням, він працює на основі Google-календаря, до якого матимуть доступ усі охочі.

2. Для опрацювання кожної навчальної теми запропоновано відповідні матеріали Всеукраїнської школи онлайн (відеоуроки, конспекти, тестові завдання). Для зручності навчання у складних воєнних умовах у мобільному застосунку Всеукраїнської школи онлайн (#ВсеукраїнськаШколаОнлайн ) функціонує кабінет учителя, який створений для підтримання дистанційного зв'язку з учнями.

3. Крім цього, 14 березня 2022 року стартує освітній проєкт МОН України «Навчання без меж», який надає можливість школярам переглядати трансляції телеуроків на телеканалах Суспільне, Піксель, Плюсплюс і на платфомах MEGOGO, 1+1 video, Київстар ТБ. Розклад цих занять буде оприлюднено на телеканалах ПЛЮСПЛЮС, «Піксель», регіональних телеканалах Суспільне мовлення, а також на платформах онлайн-телебачення:

MEGOGO https://megogo.net/ua,

Kyivstar ТБ https://tv.kyivstar.ua/ua/,

1+1 video https://1plus1.video/

SWEET.TV https://sweet.tv/.

4. Для планування щоденних зустрічей учнів з класним керівником з метою взаємопідтримки та обговорення загальних питань МОН України рекомендує використовувати відеоінструкції та інфографіки, які містять рекомендації та практичні поради для батьків від Світлани Ройз; доступ за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/psihologichna-turbota-vid-svitlani-rojz

5. Для більш ефективного здійснення навчання учнів за дистанційною формою рекомендуємо використати відеозаписи розміщеної на сайті КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» «Дистанційної школи для учнів» за посиланням: https://bit.ly/3KY4dPR

«Дистанційна школа для учнів» містить 10-ти або 15-хвилинні навчальні відеопояснення нового матеріалу уроків з усіх основних навчальних предметів для 2-11 класів, які школярі можуть переглядати у зручний для себе час стільки разів, скільки їм потрібно для засвоєння нової теми.

Надсилаємо перелік тем та розміщених у «Дистанційній школі для учнів» відео для уроків згідно з календарно-тематичним плануванням, починаючи кінця лютого по травень 2022 року (Додаток до листа).

Кiлькiсть переглядiв: 108

Коментарi