• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

2021-02-16

Ти – вічний біль, Афганістан,Ти – наш неспокій. І не злічить глибоких ран.В борні жорстокій. І не злічить сліз матерів, дружин,дітей –Не всі вернулися сини із тих ночей…»

32 роки тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.

Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.

До цієї дати учнями 9 класу разом з класним керівником Чуйченко В.А. було організовано і проведеновиховний захід «Ти вічний біль Афганістан» для учнів 5-8 класів. Під час заходу присутні ознайомилися з маштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, переглянули документальні відео фрагменти про афганську війну, вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах.

Кiлькiсть переглядiв: 121

Коментарi