• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • День захисника України. День українського козацтва

День захисника України. День українського козацтва

2018-10-12

День захисника України. День українського козацтв

Споконвіку 14 жовтня люди відзначали християнське і народне свято – Покрова Пресвятої Богородиці.
За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ’я — Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця з’явилася перед людьми та покрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами.
З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Божа Матір Покрова вважалася покровителькою запорозьких козаків. Головним храмом на Січі був Покровський. Козаки, ідучи у похід, брали з собою образок Покрови як священний оберіг.

Вшановуючи традиції, 12 жовтня у нашій школі відбулося свято до Дня захисника України. Протягом дня лунали вітання та щирі побажання нашим хлопцям, вчителям та працівникам школи. Для учнів молодших класів була проведена відкрита інформаційно-виховна година " Ми- славні нащадки козацького роду" .

Сьогодні ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі. Ми дякуємо солдатам України, які зараз перебувають у зоні АТО. Нехай ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей. Міцного здоров’я, успіхів і надійного тилу! Нехай вам завжди буде кого захищати, але не буде від кого! А найголовніше – швидше повертайтеся живими і здоровими, бо вдома вас люблять і чекають!
З Днем захисника України!!!

/Files/images/IMG_20181012_124017.jpg/Files/images/IMG_20181012_125535.jpg/Files/images/IMG_20181012_123742.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 269

Коментарi